Deprecated: htmlspecialchars_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/bikeandhike/public_html/tpl/klase/SINGLE.class.php on line 72

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik


Ako poželite uživati u istinskoj ljepoti prirode, doživjeti bogatstvo stoljetnih kulturno povijesnih spomenika vozeći se na biciklu ili šetajući uz iznimno razvedenu i uzbudljivu obalu ili istražujući tajne zaleđa, pravo mjesto za vas je naša regija. Dva nacionalna parka, Krka i Kornati, mnoštvo otoka i otočića, kulturno povijesnih spomenika, brojni arheološki lokaliteti, zaštićeni krajobrazi, uzbudljiva mjesta uz obalu i na kontinentu pružiti će vam nebrojene mogućnosti za aktivni odmor.    

Krenite u avanturu  po šibenskom zaleđu i otkriti ćete povijesne tvrđave oko rijeke Krke, arheološka nalazišta Burnum i Bribirsku Glavicu, lokalitet Danilo s ostacima iz prapovijesnog doba, osjetiti ćete duh dalmatinskog sela i doživjeti način života kakvim se nekada živjelo.

Istražite planinu Dinaru, s najvećim vrhom u Hrvatskoj na visini 1831 m, laganom šetnjom ili adrenalinskim biciklističkim stazama, a usput posjetite i povijesne gradove Knin i Drniš, te jedinstveni hidrogeološki spomenik prirode vrelo rijeke  Cetine.

Vožnja ili šetnja stazama Parka prirode Vranskog jezera omogućiti će vam da vidite rijetke vrste ptica koje obitavaju na ovom području, a put nastavite prema otoku Murteru i doživite autohtonost ribarskih mjestašca. Krenite uz stoljetne suhozide i maslinike i doći ćete do Tribunja i Vodica, gdje ćete naći bogatu gastronomsku ponudu. Nastavak puta će vas dovesti u biser Dalmacije - renesansni Šibenik, koji sa svojom katedralom sv. Jakova iz XV st. pod zaštitom UNESCO-a i tvrđavama  slovi za jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Nipošto se ne smiju zaboraviti Primošten i Rogoznica – mala ribarska mjesta s brojnim legendama i pričama.     

Sa više od 2450 km uređenih biciklističkih ruta u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin. Blaga mediteranska klima, sa ugodnom temperaturom i relativno malom količinom padalina čine ovu regiju idealnom destinacijom za aktivni odmor.

Veliki broj biciklističkih događaja, razne mountain bike utrke, tematske  biciklijade, XC maratoni zimske lige za odrasle i za djecu, trekking i trail utrke pružaju priliku svima, bilo da ste rekreativac ili profesionalac, da ste veliki ili mali, da isprobaju svoje natjecateljske ambicije.

  ZONE BICIKLISTIČKIH i PJEŠAČKIH STAZA U ŽUPANIJI

 

1. ZONA - ŠIBENIK (01 - 99) - Brodarica, Grebaštica, Zlarin, Žirje, Bilice

2. ZONA - PRIMOŠTEN - ROGOZNICA (101 - 199)

3. ZONA - VODICE (201 - 299) - Tribunj, Pirovac, Tisno, Betina, Jezera, Murter, Skradin

4. ZONA - DRNIŠ (301 - 399)

5. ZONA - KNIN (401 - 499)

Bike & Hike Dalmacija-Šibenik


Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin.

Korisne informacije


T.Z. Šibensko-kninske županije - TEL ++385 (0)22 219 072

Biciklistički klub Faust Vrančić - GSM ++385 (0)91 254 26 76

BBK Orlovkrug 095 501 1111

VIŠE INFORMACIJA  

Kontakt


00 385 22 219 072

 

Fra Nikole Ružića bb
22 000 Šibenik

 

info@dalmatiasibenik.hr
Copyright © 2024   •   Bike & Hike   •   All Rights Reserved   •   Web design & development: MEDIAN creative solutions