Zatvori mapu: Petrovo polje

 

    29,2 km

    2 / 2 / S

 

  LOKACIJA STAZE

Siverić, Petrovo polje, Čikola

  PREPORUČENI KORISNICI

  DULJINA STAZE

29,2 km

  VRSTA PODLOGE

  UKUPNO USPONA

413 m

  MAX NADMORSKA VISINA

408 m

  MIN NADMORSKA VISINA

265 m

  TEŽINA / FIZIČKI

2/5

  TEŽINA / PODLOGA

2/5

  FINALNA TEŽINA / L-S-T

S

Petrovo polje

Staza započinje u središtu Drniša pokraj igrališa nogometnog kluba DOŠK. Nakon nekoliko stotina metara izlazi na glavnu ulicu Kralja Petra Krešimira, koja se na tom mjestu i prelazi te se ulazi u ulicu Put Sv.Ivana koja se uspinje uzbrdo prema selu Badanj. Dolaskom do groblja staza skreće ulijevo te se kroz selo vraća nizbrdo prema državnoj cesti 33. Pri izlasku na glavnu cestu potreban je oprez jer se uključuje u promet. Na tom mjestu se skreće ulijevo prema Siveriću, a netom prije prelaska pruge, na 3,4 km staze započinje oštar asfaltni uspon prema Siveriću u dužini od dva kilometara koji je dosta fizički zahtjevan. Ruta prolazi kroz Siverić, te se po izlasku iz sela spušta prema Tepljuhu, gdje se ponovo prelazi prometna cesta D-33, te se biciklisti mole za oprez. Od tog mjesta staza dalje ide kratko po ravnom, a zatim se uspinje prema selu Biočić, odakle se počinje spuštati prema Miočiću i Parčiću. Po izlasku iz Parčića skreće se udesno prema Kadinoj glavici gdje se prelazi glavna cesta i nastavlja dalje manjom lokalnom cestom kojom se dolazi do rijeke Čikole. Nakon prelaska rijeke, ruta jedno vrijeme prati lijevu obalu Čikole, a potom se odvaja prema lokalnoj cesti od Drniša prema Kričkama na koju se izlazi na 29 km staze. Izlaskom na tu prometnicu potrebno je skrenuti desno prema Drnišu, a nakon dva kilometra skreće se ponovo desno u polje na makadamsku cestu odakle se još jednom prelazi preko Čikole, te se lokalnom cesticom vraćate prema središtu Drniša i polazišnoj točki. Ukoliko želite izbjeći vožnju makadamom, od Kričaka možete jednostavno produžiti asfaltom ravno prema Drnišu.


 UPOZORENJA:

  • Za stazu se preporuča gravel ili MTB bicikl, moguće ju je proći i cestovnom biciklom, ali u posljednjiim kilometrima staze vas čeka nekoliko stotina metara makadama
  • Uzduž čitave staze se odvija promet, te je potrebno poštovati prometna pravila
Bike & Hike
Oznaka staze: 303
Naziv staze: Petrovo polje
Destinacija: Drniš
Zona:ZONA 4
  GPX datoteka

L - Lagana staza

S - Srednje teška staza

T - Teška staza

  ZONE BICIKLISTIČKIH i PJEŠAČKIH STAZA U ŽUPANIJI

 

1. ZONA - ŠIBENIK (01 - 99) - Brodarica, Grebaštica, Zlarin, Žirje, Bilice

2. ZONA - PRIMOŠTEN - ROGOZNICA (101 - 199)

3. ZONA - VODICE (201 - 299) - Tribunj, Pirovac, Tisno, Betina, Jezera, Murter, Skradin

4. ZONA - DRNIŠ (301 - 399)

5. ZONA - KNIN (401 - 499)

Bike & Hike Dalmacija-Šibenik


Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin.

Korisne informacije


T.Z. Šibensko-kninske županije - TEL ++385 (0)22 219 072

Biciklistički klub Faust Vrančić - GSM ++385 (0)91 254 26 76

BBK Orlovkrug 095 501 1111

VIŠE INFORMACIJA  

Kontakt


00 385 22 219 072

 

Fra Nikole Ružića bb
22 000 Šibenik

 

info@dalmatiasibenik.hr
Copyright © 2024   •   Bike & Hike   •   All Rights Reserved   •   Web design & development: MEDIAN creative solutions