Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik

Dalmacija - Šibenik


Ako poželite uživati u istinskoj ljepoti prirode, doživjeti bogatstvo stoljetnih kulturno povijesnih spomenika vozeći se na biciklu uz iznimno razvedenu i uzbudljivu obalu ili istražujući tajne zaleđa, pravo mjesto za vas je naša regija. Dva nacionalna parka, Krka i Kornati, mnoštvo otoka i otočića, kulturno povijesnih spomenika, brojni arheološki lokaliteti, zaštićeni krajobrazi, uzbudljiva mjesta uz obalu i na kontinentu pružiti će vam nebrojene mogućnosti za aktivni odmor.    

Krenite na  vožnju po šibenskom zaleđu otkriti ćete povijesne tvrđave oko rijeke Krke, arheološka nalazišta Burnum i Bribirsku Glavicu, lokalitet Danilo s ostacima iz prapovijesnog doba, osjetiti ćete duh dalmatinskog sela i doživjeti način života kakvim se nekada živjelo.

Istražite planinu Dinaru ,s najvećim vrhom u Hrvatskoj na visini 1831 m, laganom šetnjom ili adrenalinskim biciklističkim stazama, a usput posjetite i povijesne gradove Knin i Drniš, te jedinstveni hidrogeološki spomenik prirode vrelo rijeke  Cetine.

Vožnja stazama Parka prirode Vranskog jezera omogućiti će vam da vidite rijetke vrste ptica koje obitavaju na ovom području, a put nastavite prema otoku Murteru i doživite autohtonost ribarskih mjestašca. Krenite uz stoljetne suhozide i maslinike i doći ćete do Tribunja i Vodica, gdje ćete naći bogatu gastronomsku ponudu. Nastavak puta će vas dovesti u biser Dalmacije - renesansni Šibenik, koji sa svojom katedralom sv. Jakova iz XV st. pod zaštitom UNESCO-a i tvrđavama  slovi za jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Nipošto se ne smiju zaboraviti Primošten i Rogoznica – mala ribarska mjesta s brojnim legendama i pričama.     

Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin. Blaga mediteranska klima, sa ugodnom temperaturom i relativno malom količinom padalina čine ovu regiju idealnom destinacijom za aktivni odmor.

Veliki broj biciklističkih događaja, razne mountain bike utrke, tematske  biciklijade, XC maratoni zimske lige za odrasle i za djecu  pružaju priliku svima, bilo da ste rekreativac ili profesionalac, da ste veliki ili mali, da isprobaju svoje natjecateljske ambicije.

  ZONE BICIKLISTIČKIH STAZA U ŽUPANIJI

 

1. ZONA - ŠIBENIK (01 - 99) - Brodarica, Grebaštica, Zlarin, Žirje, Bilice

2. ZONA - PRIMOŠTEN - ROGOZNICA (101 - 199)

3. ZONA - VODICE (201 - 299) - Tribunj, Pirovac, Tisno, Betina, Jezera, Murter, Skradin

4. ZONA - DRNIŠ (301 - 399)

5. ZONA - KNIN (401 - 499)

Bike & Hike Dalmacija-Šibenik


Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin.

Korisne informacije


T.Z. Šibensko-kninske županije - TEL ++385 (0)22 219 072

Biciklistički klub Faust Vrančić - GSM ++385 (0)91 254 26 76

BBK Orlovkrug 095 501 1111

VIŠE INFORMACIJA  

Kontakt


00 385 22 219 072
00 385 22 212 346

 

Fra Nikole Ružića bb
22 000 Šibenik

 

info@sibenikregion.com
Copyright © 2018   •   Bike & Hike   •   All Rights Reserved   •   Web design & development: MEDIAN creative solutions