Primošten-Šaricevi-LuketiniŠiroke- Jurinovi-Prhovo- Halovac-Primošten / LOKACIJA
    19,1 km / DULJINA STAZE
    1,30 h / APROX. VRIJEME PRELASKA
    Primošten / POČETAK STAZE
    Primošten / KRAJ STAZE
    2 m / NAJNIŽA NADMORSKA VISINA
    237 m / NAJVIŠA NADMORSKA VISINA
    270 m / VISINSKA RAZLIKA
    70% / PODLOGA STAZE MAKADAM
    30% / PODLOGA STAZE ASFALT
    2/5 / FIZIČKA I TEHNIČKA ZAHTIJEVNOST STAZE
    / UPOZORENJA

Samo za MTB.

Upozorenje na promet na cijeloj stazi, poseban oprez kod križanja s Jadranskom turističkom magistralom.

Biciklističke staze na području Primoštena označene su biciklističkom signalizacijom, ali zbog brojnih mogućnosti i velikog broja sporednih staza potrebna je dobra priprema puta i praćenje prometnih oznaka ili GPX snimke. Ova staza se ne može pratiti pomoću biciklističke signalizacije već pomoću GPX snimke ili dobre karte.

  Staza Putevima kamene čipke / Primošten

Staza nije teška ali zbog dužine zahtijeva određeni stupanj fizičke pripremljenosti. Polazi se iz Primoštena prema primoštenskom zaleđu i prolazi se zaseocima Šarićevi i Luketini pa do sela Široke. Slijedi još jedan blagi uspon pa nakon toga spust prema zaseoku Jurinovi, dalje prema Prhovu i nazad do Primoštena.

Staza je izuzetna jer prolazi kroz neke od najljepših maslinika i vinograda stvorenih u škrtom i kamenitom tlu, omeđenih kilometrima suhozida kao spomenicima vrijednim težacima ovog kraja. U zaseocima se mogu vidjeti i kamene tradicijske kuće s krovovima od kamenih ploča. Cijelim putem mogu se vidjeti bunje, lokve i bunari ozidani kamenom, kamene kapelice i crkve ...prekrasna čipka satkana u kamenu.

Staza Putevima kamene čipke