Primošten-Kremik-Primošten -Podgreben-Bilo-Primošten / LOKACIJA
    26,1 km / DULJINA STAZE
    2 - 2,30 h / APROX. VRIJEME PRELASKA
    Primošten / POČETAK STAZE
    Primošten / KRAJ STAZE
    2 m / NAJNIŽA NADMORSKA VISINA
    210 m / NAJVIŠA NADMORSKA VISINA
    400 m / VISINSKA RAZLIKA
    50% / PODLOGA STAZE MAKADAM
    50% / PODLOGA STAZE ASFALT
    3/5 / FIZIČKA I TEHNIČKA ZAHTIJEVNOST STAZE
    / UPOZORENJA

Nekoliko puta staza se križa s Jadranskom magistralom pa je potreban poseban oprez. Upozorenje na promet automobila ali i šetače posebno u ljetnim mjesecima.

Na povratku vozi se šetnicom i dijelom Jadranskom magistralom. Oprez je potreban i na šetnici zbog pješaka, biciklista i skutera. 

Samo za MTB.

Biciklističke staze na području Primoštena označene su biciklističkom signalizacijom, ali zbog brojnih mogućnosti i velikog broja sporednih staza potrebna je dobra priprema puta i praćenje prometnih oznaka ili GPX snimke. Ova staza se ne može pratiti pomoću biciklističke signalizacije već pomoću GPX snimke ili dobre karte.

  Staza Plavi pogled / Primošten

Staza polazi iz centra Primoštena.Slijedi lagana vožnja uz more prema poluotoku Kremiku.Na 5. kilometru slijedi težak uspon od 500 metara. Na najvišoj točki pruža se prekrasan pogled na Primošten i južno na morsku pučinu. Nakon toga se spuštamo, prelazimo Jadransku magistralu i vraćamo se prema Primoštenu. Dijelom ponovo vozimo kroz Primošten a onda slijedi uspon prema selu Podgeben. Na kraju uspona pruža se jedinstven pogled na čitav primoštenski kraj, more i otoke. Na 14,8 km slijedi veliki i strmi spust na kraju kojeg ponovo prelazimo magistralu i spuštamo se na poluotok i naselje Bilo gdje počinje šetnica uz more. Na 21,4 km, dolaskom do autokampa Adriatic, izlazimo na magistralu i vozimo oko 2 km kada se ponovo vraćamo na šetnicu i završavamo vožnju u Primoštenu.

Staza Plavi pogled